Marleen wandelt het Rondje Zwolle voor het Ronald McDonald Kinderfonds!

Door: Marleen Barkmeijer

Gedoneerd

€ 0

Streefbedrag

€ 2.000,00

Einddatum

81 dagen

Voor: Ronald McDonald Kinderfonds

In de laatste jaren is wandelen een hobby en belangrijke bezigheid voor mij geworden. Ik houd van lange wandelingen maken, het liefst alleen, om zo mentaal en fysiek tot rust te kunnen komen. Het lopen van een lange afstand, in het bijzonder het Rondje Zwolle, wil ik dit jaar koppelen aan deze sponsoractie. Dat wil ik gaan doen op Tweede Pinksterdag (24 mei 2021), de dag dat ik 40 jaar zal worden.

Hieronder zal ik uitleggen waarom ik als sponsordoel gekozen heb voor het Ronald McDonald Kinderfonds:

In de avond van 13 november 2013 werd onze zoon Koen, destijds 8 dagen oud, plotseling ernstig ziek. In de Isala in Zwolle werd een hartafwijking geconstateerd, waarna hij werd overgebracht naar het UMCG in Groningen. Daar hoorden we dat het een complexe hartafwijking was, waarvoor meerdere operaties nodig zouden zijn en we zeker moesten rekenen op 4 weken ziekenhuis.

Woonachtig in Zwolle merkten we al snel dat het heen en weer pendelen niet te doen bleek met nog twee meisjes van 4 en 2 jaar oud. Na enige aarzeling besloten we toch intrek te nemen in het Ronald McDonaldhuis in Groningen, waar net een grote gezinskamer vrij was. Omdat onze oudste nog geen leerplicht had, konden we haar tijdelijk van school halen zodat we daar voorlopig als gezin bij elkaar konden blijven.

Het Huis was van onschatbare waarde voor ons. Er waren voor onze dochters Marrit en Sanne speelruimten, voldoende speelgoed en een bakfiets om er lekker met ze op uit te kunnen gaan. Ook waren er andere kinderen om mee te spelen, wat ze heerlijk vonden. De medewerkers en vrijwilligers in het Huis hadden een luisterend oor voor degene die daar behoefte aan hadden, maar ook de tact om er gewoon te zijn. We leerden mensen kennen, ieder met hun eigen verhaal. We hebben met sommige van hen intensief opgetrokken in die tijd en elkaar gesteund in de meest heftige momenten. Ook hebben we veel plezier met elkaar gehad, hoe gek het ook klinkt. Want ook dat was fijn aan het Huis: je kon er ook even ontspannen en los zijn van het ziekenhuis.

De vier weken zijn uiteindelijk ruim drie maanden geworden met vier hartoperaties voor Koen en een aantal hele spannende momenten. Familie en vrienden waren ons tot grote steun, maar zeker ook de mensen die we in het Ronald McDonaldhuis hebben ontmoet. Koen ging uiteindelijk naar huis en heeft zich goed kunnen ontwikkelen, iets waar we ontzettend dankbaar voor zijn!

Na deze periode hebben we ook nog een paar maal gebruik gemaakt van de Ronald McDonald huiskamer in de Isala in Zwolle vanwege een korte opname van Koen, maar ook toen bij onze dochter Sanne in 2016, destijds 4 jaar oud, diabetes type 1 werd geconstateerd. Je even rustig terug kunnen trekken om bijvoorbeeld te praten of te voeden terwijl de kinderen konden spelen was ook daar erg prettig.

Inmiddels gaat het met onze kinderen goed. Zowel Sanne (nu 9) als Koen (7) hebben met enige regelmaat controles, maar ze ervaren ondanks hun aandoening weinig belemmeringen in hun leven.

Ik gun elke ouder een plek dichtbij hun zieke kind in zo'n situatie. Ik ben er van overtuigd dat dat het hele gezin goed doet. In ons geval was dat zeker zo. De Ronald McDonaldhuizen hebben hier een onmisbare rol in.

Ik hoop van harte dat jullie deze actie willen steunen door te doneren! Alvast hartelijk bedankt.

Hartelijke groet, ook namens Anne Jan en onze kinderen,
Marleen Barkmeijer

Berichten

Geen berichten.

Fotos

Geen fotoalbums.

Video's

Geen video's.