247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube

Dankbaarheid voor het Ronald McDonald huis uit eigen ervaring

€  / €500

Playing for Success

Voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Hallo allemaal,

Ik (een studente van PFS) wil erg graag geld inzamelen voor het Ronald McDonald huis. Dit alles is een idee dat ontstaan is door school, Landstede Zwolle. Hier volg ik een traject bij PFS (PlayingforSuccess). Dit is een traject om aan jezelf te werken en jezelf beter te leren kennen. Tijdens dit traject zijn we na gaan denken hoe we iets goeds kunnen doen voor een ander… ik wist gelijk dat ik iets voor het Ronald McDonald huis wilde gaan doen.
Ik wil graag mijn verhaal delen met anderen en mensen de mogelijkheid geven om te lezen hoe het echt is in het Ronald  McDonald huis, vanuit mijn eigen ervaring. Dit is vooral omdat wij het Ronald McDonald huis heel dankbaar zijn. En blij mogen zijn dat deze mogelijkheid bestaat om er te overnachten, zodat familie dicht bij hun kind in het ziekenhuis kan zijn.

Hieronder vertel ik mijn persoonlijke ervaring:
Toen ik klein was, heb ik een operatie gehad aan mijn hoofd. Er moest iets verwijdert worden. Er mag dan maar 1 van de ouders bij blijven op de kamer. 
Mijn ouders konden door het Ronald McDonald huis allebei in de buurt blijven van mij. Dit is iets waar we altijd dankbaar voor blijven. In het Ronald Mac Donald huis krijg je een goede slaapkamer met badkamer, je kan beneden koken en in de gezamenlijke woonkamers kun je andere mensen ontmoeten. Het gaat er vooral om dat je je heel erg thuis kan voelen op een moment dat je eigenlijk niet thuis bent. Ook al voel je je alleen.. iedereen is samen en als je wil praten zijn er meerdere mensen met een verhaal.

Een paar jaar terug moest ik nogmaals geopereerd worden. Ik mocht voor de operatie met mijn vader en moeder mee lopen om de kamer in het Ronald McDonald huis te bekijken. Ik zag hoe dankbaar en rustig iedereen daar was. Iedereen voelde zich op dat moment gewoon een beetje thuis daar. Mijn ouders hebben dan ook die week op meerdere momenten zich terug kunnen trekken in het Ronald McDonald huis en hier hebben zij toen hun rust kunnen pakken.

Ik ben hier zo dankbaar voor, dat ik graag mijn eigen steentje bij wil dragen door op deze manier mijn verhaal te delen. Ik hoop dat meerdere mensen het besef gaan krijgen hoe het is en hoe het werkt daar. Je hoort het nu van mij, iemand die het echt heeft meegemaakt.

22 donaties