247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
Broertje en zusje in ziekenhuis

Veelgestelde vragen

Zoek je meer informatie over het starten van een actie? Kijk hieronder je antwoord op je vragen vindt. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met het Ronald McDonald Kinderfonds via [email protected] of 088-2219000. We helpen je graag verder!

LOPENDE ACTIES
IK HEB MIJN STREEFBEDRAG GEHAALD, MAAR IK WIL HET BEDRAG NU VERHOGEN. HOE DOE IK DAT?

Wat geweldig dat je je doel hebt bereikt! Als de actie nog loopt, kun je het streefbedrag verhogen. Dat is heel eenvoudig. Log in met je gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord. Je kunt dan direct het streefbedrag aanpassen. Tip: plaats een update op je pagina waarom je het bedrag ophoogt, zodat iedereen weet dat je het bedrag hebt aangepast.

 

 

 

WAAR VIND IK PROMOTIEMATERIAAL?

Vrolijk je actie op met promotiemateriaal! Vraag een kleurige vlaggetjeslijn aan, hang posters op of plaats een stevig, kartonnen collectehuisje. Heb je een logo van het Kinderfonds nodig voor brieven, mails of andere communicatiemiddelen? Vraag dan het ‘in actie voor’ Kinderfondslogo aan. Neem voor promotiemateriaal of het logo contact op met Sanne Rehe of Eva Hartman via [email protected] of 088-2219000.

HOE MAAK IK VAN MIJN ACTIE EEN SUCCES?

Wij helpen je graag om van je actie een succes te maken!

1. Maak je eigen actiepagina aan via starteenactie.nl. Vertel op je persoonlijke pagina wat je gaat doen, wanneer je in actie komt en waarom je deze actie start. Tip: foto’s bij je verhaal maken je motivatie nog duidelijker.

2. Deel je actiepagina met familie, vrienden, collega’s en kennissen, bijvoorbeeld via social media.

3. Betrek je omgeving bij je actie. Praat over je actie met mensen om je heen. Vraag of zij je actie willen delen met hun vrienden en kennissen.

4. Vrolijk je actie op met promotiemateriaal: een vrolijke vlaggetjeslijn, posters of een collectehuisje. Dat kun je aanvragen via [email protected].

5. Deel regelmatig updates van je acties op je actiepagina. Zo houd je iedereen betrokken, en maken jullie samen van je actie een succes.

IK HEB DE EINDDATUM VAN MIJN ACTIE BEREIKT. WAT NU?

Heeft jouw actie de einddatum bereikt, en wil je de actie niet verlengen? Dan hoef je niets te doen. Het  Ronald McDonald Huis, de Huiskamer of het vakantiehuis of het Kinderfonds waarvoor je in actie bent gekomen, ontvangt automatisch een bericht dat jouw actie is afgerond. De actie blijft als (afgeronde) actie op de site staan. Zo kan er nog gedoneerd worden, en is het mooie inspiratie voor andere actievoerders. Wil je je actie na afronding toch liever niet meer op de site laten staan, laat het weten via [email protected].

IK WIL GRAAG DAT IEMAND VAN HET KINDERFONDS, HUIS, HUISKAMER OF VAKANTIEHUIS LANGS KOMT OM ONZE CHEQUE IN ONTVANGST TE NEMEN OF OM ONS AAN TE MOEDIGEN. HOE MOET IK DIT REGELEN?

Het liefst komen we bij elke actie aanmoedigen natuurlijk! We zijn daarvoor wel afhankelijk van de tijd en middelen die we hebben. Daarom overleggen we graag met je wat we kunnen doen. Mail je verzoek naar [email protected], dan kijken we samen met jou wat er mogelijk is.

IK WIL MIJN ACTIE LANGER LATEN DOORLOPEN. HOE DOE IK DAT?

De einddatum van je actie kun je eenvoudig aanpassen. Log in met je gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord. Je kunt dan direct de datum veranderen.

MAG IK EIGEN PROMOTIEMATERIAAL MAKEN?

Ja, je mag je eigen promotiemateriaal maken voor een actie. Houd er wel rekening mee dat je het officiële ‘in actie voor’ logo van het Ronald McDonald Kinderfonds gebruikt. Wil je graag dit logo ontvangen, stuur dan een mailtje naar [email protected].

ACTIE STEUNEN
EEN VAN MIJN ZAKELIJKE SPONSORS WIL EEN FACTUUR VAN ZIJN DONATIE. HOE WERKT DAT?

Bij een zakelijke donatie vanaf € 250 kan een factuur worden verstuurd. Dat kan aangegeven worden in het donatieformulier. De factuur wordt binnen 2 weken per e-mail verstuurd. Op basis van de factuurgegevens kan de factuur worden voldaan.

HOE KAN IEMAND MIJ SPONSOREN?

Doneren aan jouw sponsoractie: dat is heel simpel. Via je persoonlijke profiel op starteenactie.nl komt men op een donatieformulier terecht. Er kan een donatie worden uitgebracht als particulier of als bedrijf. Betalen kan, veilig en snel, via iDeal. Bij bedrijfsdonaties is het mogelijk vanaf € 250 een betaling per factuur doen. In dat geval volgt er eerst een factuur en voldoet het bedrijf op basis daarvan de betaling.

HOE WEET IK OF HET OPGEHAALDE BEDRAG GOED TERECHT KOMT?

Het sponsorgeld van iedere actie komt ten goede aan de ontwikkeling en exploitatie van de Nederlandse Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft een CBF-Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Deze onafhankelijke instantie houdt toezicht op de bestedingen van fondsenwerving.

MIJN ACTIE IS VOLTOOID. KAN ER TOCH NOG GEDONEERD WORDEN?

Jazeker, dat kan. Ook als de einddatum van een actie is bereikt, kan er nog gedoneerd worden. De actie blijft als afgeronde actie zichtbaar op de site. Zo kan er nog gedoneerd worden, en is de actie ook mooie inspiratie voor andere mensen die in actie willen komen.

WAAR GAAT HET SPONSORGELD NAARTOE?

Alle donaties die je ophaalt met je sponsoractie zijn bedoeld om ouders en hun zieke kind dicht bij elkaar te brengen. Met de donaties maak je overnachtingen in de Huizen en vakantiehuizen mogelijk, en zorg je voor onderhoud van de Huiskamers.

Een overnachting in een Ronald McDonald Huis kost bijvoorbeeld gemiddeld € 60,- aan onder andere gas, water, licht, internet en onderhoud. De donaties van je actie komen geheel ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds, of het specifieke Huis, de Huiskamer of het vakantiehuis dat je voor je actie hebt geselecteerd.

WAT MOET IK DOEN MET CASH GELD DAT GEDONEERD IS?

Ontvang je donaties via cash geld? Dat is geen probleem. Stort het bedrag op je eigen rekening, en doneer het via je eigen actiepagina via de doneer button. Zo wordt het meegeteld bij de tussenstand van jouw actie.

ACTIE STARTEN
HOE KAN IK IN ACTIE KOMEN?

Geweldig dat je in actie wil komen om het verschil te maken voor ouders en hun zieke kind. Dat kun je helemaal op je eigen manier doen: van sponsortocht tot koekjes bakken. Heb je besloten wat voor actie je wil opzetten? Maak dan je eigen actiepagina aan via starteenactie.nl. Vertel op je persoonlijke pagina wat je gaat doen, wanneer je in actie komt en waarom je deze actie start. Tip: foto’s bij je verhaal maken je motivatie nog duidelijker.

Deel de actiepagina met je familie, vrienden, collega’s en kennissen, bijvoorbeeld via social media. Via je actiepagina kunnen zij doneren. Op je pagina zie je hoeveel donaties je al hebt opgehaald voor ouders en hun zieke kind.

KAN IK OOK IN ACTIE KOMEN VOOR EEN RONALD MCDONALD HUIS, HUISKAMER OF VAKANTIEHUIS?

Dat kan zeker! Bij het aanmelden van jouw actie kun je aangeven voor welk(e) Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis je in actie komt. De opbrengst van jouw actie gaat dan naar het Huis, de Huiskamer of het vakantiehuis van jouw keuze.

Heb je geen specifiek Huis in gedachten, maar wil je met je actie alle ouders met een ziek kind helpen? Kies dan voor het Ronald McDonald Kinderfonds als doel van je actie. Het geld komt zo altijd ten goede aan het dicht bij elkaar brengen van ouders en hun zieke en zorgintensieve kind.

WAT IS HET VOORDEEL VAN HET REGISTEREN VAN MIJN ACTIE OP WWW.STARTEENACTIE.NL?

Je sponsoractie registreer je makkelijk en snel op starteenactie.nl. Dat heeft veel voordelen:

-Je krijgt een persoonlijke pagina waar je donateurs en deelnemers naar kunt verwijzen. Op deze pagina kun je alle informatie over jouw actie kwijt, zoals updates, foto’s en video’s. Deze pagina kun je promoten via je social mediakanalen.

-Via de pagina kunnen sponsoren makkelijk en snel aan jouw actie doneren. Goed om te weten: 100% van de donaties gaan naar het Ronald McDonald Kinderfonds of naar het Ronald McDonald Huis, de Huiskamer of het vakantiehuis dat jij hebt geselecteerd. Alle donaties komen dus volledig ten goede aan het dicht bij elkaar brengen van ouders en hun zieke kind.

-Het sponsorgeld wordt direct gestort op de bankrekening van het Ronald McDonald Kinderfonds en is meteen zichtbaar op je pagina.

WAT VOOR ACTIE KAN IK OPZETTEN?

Een actie kun je op talloze manieren invullen. Zet een sportieve sponsorloop op met je klas of sportclub, zamel lege flessen in, verkoop zelfgebakken koekjes of zamel geld in tijdens een verjaardag of jubileum. Wil je graag creatief aan de slag? Maak en verkoop bijvoorbeeld kaarten, armbandjes of schilderijtjes. Zoek je meer inspiratie? Neem een kijkje bij de voorbeelden van actievoerders die je zijn voorgegaan.

WIE KAN ER IN ACTIE KOMEN?

Iedereen kan in actie komen om ouders en hun zieke kind dicht bij elkaar te brengen. Zet zelf een actie op, of kom in actie als team: bijvoorbeeld met je school, bedrijf, sportclub of vereniging. Via starteenactie.nl kun je heel laagdrempelig van start. Je kunt alle donaties overzichtelijk monitoren en je brengt je actie makkelijk onder de aandacht via social media. Zoek je nog inspiratie voor je actie? Neem snel een kijkje bij de voorbeelden van actievoerders die je zijn voorgegaan.