Heb je een vraag over het starten van een actie? We hebben de meest gestelde vragen op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen of kom je er niet uit, dan staan wij je uiteraard graag te woord. Je kunt contact opnemen via actie@kinderfonds.nl of 088-2219001.

Actie starten

Wie kan er in actie komen?

Iedereen die ook maar iets wil doen voor families met een ziek of zorgintensief kind, kan iets doen. Je kunt alleen een actie opzetten, maar je kunt ook samen een actie opzetten met bijvoorbeeld je school, bedrijf, sportclub of vereniging. Hoe meer mensen er meedoen, hoe meer geld je kunt ophalen. Starteenactie.nl is een laagdrempelige site waarop je je actie eenvoudig onder de aandacht kunt brengen en je donaties goed kunt monitoren.

 

Wat voor actie kan ik opzetten?

Twijfel je nog over het soort actie? Op deze site staan veel inspirerende acties, dus neem gerust een kijkje. Alles kan, dus leef je uit. 

 

Enkele voorbeelden van voorafgaande acties zijn:

-          Laat de bakker in jezelf los en verras je familie, vrienden en collega’s met heerlijke cupcakes, koekjes of taarten.

-          Ook het maken en verkopen van hebbedingetjes zoals ansichtkaarten, armbandjes, kerstkransen en poppenkleding doen het altijd goed.

-          Laat jezelf sponsoren tijdens een hardloopwedstrijd of een sponsorloop met de klas of voetbalclub.

-          Organiseer een feest, workshop of een wandeltocht.

 

Wat is het voordeel van het registeren van mijn actie op www.starteenactie.nl?

De voordelen:

1.      Je krijgt een persoonlijke pagina waar je jouw donateurs en deelnemers naar toe kunt verwijzen. Deze pagina kun je ook promoten via je socialmediakanalen. Op deze pagina kun je alle informatie over jouw actie kwijt.

2.      Jouw sponsoren kunnen heel makkelijk aan jouw actie doneren.

3.      Het sponsorgeld wordt direct zichtbaar op je pagina. Hier heb je zelf geen administratief werk aan en hier hoef je dus niet naar om te kijken.

4.      Wij krijgen een melding als er een actie is aangemaakt en zijn dus gelijk op de hoogte van jouw actie en kunnen je volgen en begeleiden waar gewenst.

5.      Wij krijgen direct de donaties op de bankrekening van het Ronald McDonald Kinderfonds.

 

Kan ik ook in actie komen voor een specifiek Ronald McDonald Huis?

Jazeker. Bij het aanmelden van jouw actie kun je aangeven voor welk Ronald McDonald Huis of vakantiehuis je in actie komt. De opbrengst van jouw actie gaat dan naar het Huis van jouw keuze. Je kunt er echter ook voor kiezen om het Ronald McDonald Kinderfonds als begunstigde aan te wijzen, dan bekijkt het Ronald McDonald Kinderfonds welk Huis het meeste financiele steun kan gebruiken om op dat moment haar gasten te kunnen bedienen.

 

Actie steunen

Hoe kan iemand mij sponsoren?

Dat is heel simpel. Via je persoonlijke profiel komt men op een donatieformulier terecht. Er kan een donatie worden uitgebracht als particulier of als bedrijf. Betalen kan, veilig en snel, via iDeal. Bij bedrijfsdonaties is het mogelijk vanaf € 500,- een betaling per factuur doen. In dat geval volgt er eerst een factuur en voldoet het bedrijf op basis daarvan de betaling.

 

Waar gaat het sponsorgeld naartoe?

Uit onderzoek is gebleken dat voor een ziek kind de aandacht, warmte en nabijheid van ouders cruciaal zijn voor het herstel. Daarom wil het Ronald McDonald Kinderfonds zoveel mogelijk zieke kinderen dicht bij hun papa, mama, broertjes en zusjes laten zijn. Een overnachting in een Huis kost gemiddeld € 60,- aan gas, water, licht, internet, onderhoud en meer. Het sponsorgeld van iedere actie komt ten goede aan de ontwikkeling en exploitatie van de Nederlandse Ronald McDonald Huizen. Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft een CBF-Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Deze onafhankelijke instantie houdt toezicht op de bestedingen van fondsenwerving. Als actievoerder kun je ervoor kiezen om voor een specifiek Ronald McDonald Huis in actie te komen. De opbrengst van jouw actie gaat dan naar het Huis van jouw keuze.

 

Wat moet ik doen met cash geld wat gedoneerd is?

Het geld wat je cash ontvangen hebt, kun je storten op je eigen rekening en het vervolgens via je eigen actiepagina weer doneren door middel van de doneer button.

 

Hoe werkt het als mijn sponsor via een factuur wil betalen?

Een sponsor die een donatie doet kan op de website een factuur aanvragen vanuit het donatieformulier. Dat kan bij bedrijfsdonaties vanaf €500,-. De factuur wordt binnen 2 weken verstuurd en op basis van de factuurgegevens kan de factuur worden voldaan.

 

Ik ben mijn actie gestart. En nu?

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn actie een succes wordt?

Probeer de actie zo goed mogelijk voor te bereiden en te organiseren en breng zo veel mogelijk mensen op de hoogte van jouw actie. Hoe meer mensen op de hoogte zijn, hoe groter het succes. Meld je actie aan op de starteenactie-site en deel deze zoveel mogelijk via social media. Vergeet ook niet dat mond-op-mond reclame altijd goed werkt. Vraag ook je vrienden, familie en bekenden om jouw actie te delen in hun netwerk. Hou verder iedereen op de hoogte van je actie en de vorderingen, want mensen zijn graag betrokken.

 

Waar vind ik promotiemateriaal?

 

Wil je graag wat promotiemateriaal gebruiken zodat je met je actie zoveel mogelijk aandacht kan trekken? Wij hebben divers informatie-en promotiemateriaal zoals o.a. folders, posters, ballonnen en donatiehuisjes. Maar ook het officiële Ronald McDonald Kinderfonds logo. Stuur voor meer informatie of het opvragen van promotiemateriaal een mailtje naar actie@kinderfonds.nl.

 

Mag ik ook eigen promotiemateriaal maken?

 

Ja, je mag je eigen promotiemateriaal maken voor een actie. Houd er wel rekening mee dat je het officiële logo van het Ronald McDonald Kinderfonds gebruikt. Wil je graag dit logo ontvangen, stuur dan een mailtje naar actie@kinderfonds.nl.

 

Ik wil graag dat een Kinderfonds medewerker langs komt om een cheque in ontvangst te nemen of om ons aan te moedigen. Hoe moet ik dit regelen?

Onze medewerkers vinden het erg leuk om bij activiteiten van en voor het Ronald McDonald Kinderfonds aanwezig te zijn. Mail om een afspraak te maken naar actie@kinderfonds.nl zodat we dan samen kunnen hoe dit verzoek kan worden ingevuld. Onze medewerkers en vrijwilligers hebben, zoals je zult begrijpen, niet altijd tijd en middelen om bij elke actie aanwezig te zijn, maar we doen onze best om er desgewenst bij te zijn.

 

Ik heb de einddatum van mijn actie bereikt. Wat nu?

Als je einddatum is bereikt, maar je wilt je actie het liefst verlengen, dan kun je eenvoudig op de site jouw einddatum aanpassen. Log in met je gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord. Je kunt dan direct de datum veranderen.

 

Ik heb mijn streefbedrag gehaald, maar ik wil het verhogen. Hoe werkt dat?

 

Als jouw actie zo succesvol is dat je je streefbedrag al hebt behaald, maar de actietijd nog loopt, dan kun je eenvoudig op de site jouw streefbedrag verhogen. Log in met je gebruikersnaam en zelfgekozen wachtwoord. Je kunt dan direct het streefbedrag aanpassen.