247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube

De Singelloop voor Joep

€  / €9.540

Singelloop voor Joep

Voor Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

De Singelloop voor Joep

Een actie door: Berend, Bram, Boris, Freek, Ivo, Jan-Willem, Jip, Koen, Koos, Kyron, Marijn, Mark, Max, Michael, Miquel, Roel en alle anderen die ons ondersteunen en/of zullen mee rennen.

Op 23 december 2022, net voor kerst, wordt Joep geboren in Breda. Het eerste kind van onze goede vriend Rens en zijn partner Bynette. Joep komt na 32 weken zwangerschap op de wereld. Hij doet het direct na de geboorte fantastisch, maar na een paar uur blijken zijn longetjes toch nog niet sterk genoeg. Daarom wordt Joep naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht om nog even door te groeien. Dit laatste is op zich niet zo vreemd; in dit stadium van de zwangerschap zijn de longen nog niet helemaal volgroeid. Verwacht wordt dat dit aansterken een weekje (of twee) duurt, maar het loopt anders.

Er volgt een ware rollercoaster. Met soms positieve ontwikkelingen, maar steeds vaker ook negatieve. Joep groeit verder goed door. Hij heeft al een lekkere onderkin, is alert, reageert goed op Rens en Bynette en hij bezorgt zijn ouders een hoop volle luiers. Zijn longetjes blijven echter nog steeds achter. Niemand lijkt te weten hoe dat precies komt. Op een groot internationaal longcongres wordt zijn situatie als case ingebracht, in de hoop dat dit ergens ter wereld ook is gebeurd en herkend wordt. Maar helaas steekt niemand zijn hand op. Er wordt van alles geprobeerd, maar niets slaat aan.

Eind maart blijkt uit CT-scans dat het niet goed is met de longetjes van Joep. “Ineens moeten we serieus rekening gaan houden met een slechte afloop”, schrijft Rens ons. Op 9 april is Joep overleden. Afscheid nemen van zo’n jong, knap, lief, onschuldig en dapper mannetje hoort niet. Het verdriet is met geen pen te beschrijven.
 
Ronald McDonald huis

In de tijd dat Joep in het ziekenhuis ligt, verblijven Rens en Bynette in het Ronald McDonald huis. Dat ligt pal naast het Sophia kinderziekenhuis, zodat ze altijd dichtbij Joep kunnen zijn. Al snel krijgen we berichten van Rens hoé fijn het is dat zoiets bestaat.
Vanaf de zijlijn hebben wij kunnen zien welke impact het Ronald McDonald huis heeft in situaties als deze. Meer dan drie maanden hebben Rens en Bynette daar gewoond. Ze hebben dagelijks voor Joep kunnen zorgen en lekker met hem kunnen buidelen. Wij zijn het Ronald McDonald huis daar enorm dankbaar voor.

Om deze reden, en als eerbetoon aan Joep, zamelen wij tijdens de Bredase Singelloop geld in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Ieder op zijn eigen afstand, in zijn eigen tempo. Maar allemaal met Joep in gedachten. Joep is uiteindelijk met 4770 gram een flinke vent geworden. Vandaar dat we graag eenzelfde bedrag wilden ophalen in euro's. Tegen onze verwachting in is dat al na 1 week tijd gelukt, waardoor we ons doel hebben bijgesteld en gaan voor 2x Joep zijn uiteindelijke gewicht; 9540 euro.

Help jij ons mee? Iedere euro wordt enorm gewaardeerd.

UPDATE: Na een overweldigende week, en tegen onze verwachting in hebben we ons doel van 4770 euro (Joep zijn uiteindelijke gewicht in euro's) al na 1 week behaald. Dankjulliewel voor alle lieve berichtjes, steun, support en natuurlijk donaties die daaraan bij hebben gedragen! Een fantastisch succes, nu al! Dit betekent natuurlijk niet dat de actie eindigt, want we moeten nog even tot de Singelloop. Tot die tijd blijven we donaties ophalen; voor het Ronald McDonald huis, voor Joep! Help jij mee om ons volgende doel (2x het gewicht van Joep) ook te behalen?

616 donaties