247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube

Drentse dorpen tocht

€  / €1.000

Maartje Scholtmeijer

Voor Ronald McDonald Kinderfonds

Komende zomer, waarschijnlijk vanaf 25 juni, ga ik in een week tijd naar alle dorpen (en steden) in Drenthe fietsen. Van Eelde tot Weiteveen, van Aalden tot Zwinderen en van Assen tot Geelbroek! Dit ga ik op mijn gewone (tweedehands stads)fiets doen. Deze fiets, die ik liefkozend Louise noem, kreeg ik nadat mijn vorige fiets stuk ging, toen ik op 12 oktober 2021 een ongeluk kreeg. Louise is een teken van veerkracht, omdat ik ondanks het ongeluk, toch weer de moed vond om lange afstanden op mijn fiets te fietsen. En natuurlijk had ik dat nooit zonder de goede zorgen van mijn ouders gekund. Dat je ouders op zo'n moment dichtbij je zijn, belangrijk is; dat leerde ik opnieuw. Daarnaast hebben mijn ouders gebruik kunnen maken van een Ronald McDonald Kinderfonds-huis, op het moment dat ik op 25 december 2000 het RS-virus kreeg en op de intensive care terecht kwam. Genoeg redenen om te zorgen dat meer ouders en kinderen dichtbij elkaar kunnen blijven. En het leuke is dat ik dat kan combineren met mijn grote hobby fietsen door Drenthe en mijn liefde voor dorpen in Drenthe. 

Daarom stap ik waarschijnlijk 25 juni (als er omstandigheden zijn, waardoor ik het moet uitstellen, dan gebeurt het ergens anders in de zomer van '23) op mijn fiets vanuit mijn woonplaats in Haren (bij Groningen) en doe zo alle iets meer dan 250 dorpen en steden in Drenthe aan (de gehuchten sla ik over). Ben ik door je favoriete dorp gekomen of vind je het sowieso heel gaaf dat ik dit doe, doneer dan geld aan het Ronald Mcdonald fonds, omdat het niet uitmaakt hoe ver je fietst, het allerbelangrijkste is dat je ouders dichtbij je zijn, als je in het ziekenhuis terechtkomt. 

Maartje Scholtmeijer

P.s. kijk voor meer informatie (vanaf 25 december) op Instagram: maartje.scholtmeijer

(En voor het oefenen: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/15401332/maartje-22-wil-alle-dorpen-drenthe-langs-fietsen-deze-zomer-volop-in-training )

93 donaties

foto's van de tocht