247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube

Kerstactie IKC Het Klokhuis

€  / €2.500

Cindy Trouerbach

Voor Ronald McDonald Huis Nijmegen

Op 5 januari 2022 stond de wereld van juf Cindy en haar gezin even stil... Haar dochter Evi (11) kreeg een hartstilstand op straat, nadat zij al 1,5 dag fikse buikpijn had. Zij werd gereanimeerd en met grote spoed is zij naar het Radboud Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar werd Evi direct geopereerd en bleek zij een volvulus te hebben; zowel haar dunne, als haar dikke darm waren omgedraaid in haar buik en deels afgestorven. Haar toestand was zeer kritiek. Evi heeft 3,5 week op de IC gelegen en daarna mocht zij verder herstellen op de kinderafdeling van het Amalia, waar zij nog 6,5 week verbleef.
 

Chris en Cindy mochten deze 10 weken logeren in het Ronald McDonaldhuis in Nijmegen, dat vlak naast het ziekenhuis staat. Om de beurt sliep één van hen bij Evi en de ander in het RM-huis. Als je kind ernstig ziek is, wil je maar één ding; en dat is dichtbij je kind zijn. Zij kregen daar een prachtige kamer met badkamer, konden wasjes draaien, er lag altijd schoon beddengoed en schone handdoeken klaar, ze konden er eten koken en was er altijd een luisterend oor. Het is net een hotel, alleen dan net een beetje  anders.

In het televisieprogramma Five Days Inside hebben Chris en Cindy onlangs ook hun verhaal kunnen doen en uitgelegd waarom het Ronald McDonald zo belangrijk is geweest voor hen. Ook andere ouders hebben dit benadrukt. De kijkers konden zo zelf zien waarom het fantastisch is dat er RM-huizen zijn. Ze kunnen bestaan, dankzij de energieke steun van vrijwilligers, donateurs, sponsors en actievoerders. Zij krijgen dus verder geen subsidies. Graag willen wij; kinderen, Oudervereniging, ouders én het team van IKC Het Klokhuis, de handen ineen slaan om zoveel mogelijk geld op te halen voor het RM-huis Nijmegen. Want je hoopt er natuurlijk nooit te komen, maar als het dan niet anders is, ben je blij dat je er gebruik van mag maken.

Alle beetjes helpen... Helpt u mee?

 

Namens alle kinderen, Oudervereniging, ouders en het team van IKC Het Klokhuis, Duiven: BEDANKT!

 

243 donaties