%

Marcel van Hooijdonk steunt Ronald McDonaldhuis

€  / €250

Marcel van Hooijdonk

Voor Ronald McDonald Huis Utrecht

Marcel van Hooijdonk steunt het Ronald Mc. Donaldhuis Utrecht. Kijk eventueel op marcelvanhooijdonk.nl

12 donaties

Door Marcel van hooijdonk

Voor gezinnen waarvan een kind is opgenomen in het Maastricht UMC+ is het mogelijk om te logeren in Ronald McDonald Huis Maastricht.

De kosten voor het logeren bedragen 15 euro per nacht per kamer (deze kosten zijn in veel gevallen geheel of gedeeltelijk te declareren bij uw verzekeringsmaatschappij).

Ronald McDonald Huis Maastricht ligt direct naast het azM/ Maastricht UMC+ en biedt een “Thuis dichtbij het Ziekenhuis” aan gezinnen waarvan een kind is opgenomen op één van de kinderafdelingen in het Maastricht UMC+. Ouders kunnen elkaar in Ronald McDonald Huis Maastricht ontmoeten en vinden steun bij de medewerkers in het Huis. In het Huis werken twee betaalde krachten en gemiddeld 60 vrijwilligers per week.

Het huis heeft een gezellige woonkamer, een keuken met verschillende kookunits (waar u zelf kunt koken), een tuin en een terras. U kunt er fietsen lenen, uw was doen en gebruik maken van internet. Daarnaast zijn er zeventien comfortabele gastenkamers waarin u met maximaal vier gezinsleden kunt verblijven. Zo blijft uw gezinssituatie enigszins in tact en bent u direct in de buurt van uw zieke kind, voor zolang als dat nodig is.

Ook kraamvrouwen waarvan het kind is opgenomen op de afdeling Neonatologie zijn welkom in Ronald McDonald Huis Maastricht. Het Huis werkt nauw samen met een vaste verloskundigenpraktijk en een kraamzorgorganisatie die nazorg aan de kraamvrouw kunnen bieden.

U kunt uitsluitend door een verpleegkundige van de afdeling van uw kind aangemeld worden bij Ronald McDonald Huis Maastricht. Reserveren op voorhand is niet mogelijk. Indien er op het moment van aanmelding geen plaats is in het Huis dan plaatsen wij u op een wachtlijst. Klik hier voor meer informatie: www.ronaldmcdonaldhuismaastricht.nl

Ronald Mc Donald huiskamer

In de Huiskamer op de kinderafdeling B2 kunnen de ouders even ontspannen, werken, een tijdschrift lezen, een kopje koffie drinken of iets eten terwijl ze toch heel dicht in de buurt van hun zieke kind zijn. "Het was een lang gekoesterde gezamenlijke wens", vertelt Simone Janssen, hoofd van de Kinderafdeling. "Maar tot voor kort hadden we geen ruimte hiervoor op de afdeling. Die kwam er doordat we de ruimte voor kinderdagverpleging op G3 in gebruik hebben genomen. Toen hebben we samen met het Ronald McDonald Huis een opzet gemaakt voor een huiskamer die alleen bedoeld is voor de ouders van zieke kinderen."

Margo de Kock, manager Ronald McDonald Huis Maastricht: "Met de komst van deze Huiskamer gaat ook voor ons een langgekoesterde wens in vervulling. Vanuit het Huis weten we hoe belangrijk het voor ouders is om zich af en toe heel even terug te kunnen trekken, op adem te komen en elkaar even in de ogen te kijken. Met de komst van deze Huiskamer kunnen we dat nu ook bieden aan ouders die níet in ons Huis verblijven, maar net zoveel behoefte hebben aan een veilige haven."

Sponsors
De Ronald McDonald Huiskamer werd door Ronald McDonald Huis Maastricht samen met gewaardeerde sponsor Coen Gorter interieurs prachtig ingericht tot een mooie, comfortabele en vooral huiselijke plek. Omdat de ruimte voorheen een vierpersoons patiëntenkamer was, waren enkele kleine bouwkundige ingrepen noodzakelijk. Deze werden verricht door de firma's Cofely en Van Wijnen. De firma Serpenti sponsorde de schilderwerkzaamheden.

Het Ronald McDonald Huis, gelegen naast het Maastricht UMC+, is verantwoordelijk voor het beheer van de Huiskamer: De vrijwilligers van het Huis komen twee keer per dag de Huiskamer in orde brengen, koffie aanvullen en een praatje maken met de ouders die er gebruik van maken. Met de komst van de Ronald McDonald Huiskamer in het Maastricht UMC+ hebben nu alle academische ziekenhuizen in Nederland een of meerdere Huiskamers.

 

Ronald McDonald Huizen - Dicht bij je zieke kind