247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube

Over de finish voor de Ronald McDonald huiskamer Enschede

€  / €2.500

Marit en Roos

Voor Huiskamer Enschede

Wij, Marit en Roos, komen dit jaar in actie voor de Ronald McDonald Huiskamer in Enschede om zo families met een te vroeg geboren of (ernstig)  ziek kind de mogelijkheid te bieden om dichtbij je kind te zijn in een andere omgeving dan het ziekenhuis. Dit doen wij door deel te nemen aan de Enschede marathon, op de afstanden 5 en 10 kilometer op 21 april.

 

Help jij ons mee?

Als geen ander weten wij hoe het is om gebruik te mogen maken van een fijne rustplek dichtbij je kinderen. Want als je hele wereld letterlijk en figuurlijk stil staat door ziekte of zorg, is als familie bij elkaar zijn het aller belangrijkste.  Beiden hebben we de ervaring met een te vroeg geboren baby. Zowel Marit haar zoon als haar tweeling kwamen een stuk vroeger dan verwacht ter wereld. Roos haar dochter is met spoed gehaald vanwege acute gezondheidsproblemen bij haar dochter. Een spannend periode volgde en zowel in Zwolle als in Enschede hebben wij gebruik mogen maken van de Ronald McDonald faciliteiten.

De Huiskamer is een warm rustpunt dicht bij de kinder-of neonatologieafdeling van het ziekenhuis. Samen konden we op die manier even ontsnappen aan de ziekenhuis sfeer (en geur) en bood het ons de zekerheid van een plekje dichtbij ons kind. Geen witte doktersjassen en behandelplannen, maar zachte banken en een kleurrijke speelhoek, waar ook broertjes en zusjes in hectische tijden even lekker kunnen spelen. Wij hebben hier erg veel rust, steun en afleiding uit gehaald. Des te belangrijker zijn deze initiatieven en onze motivatie om deze actie te starten.

Inmiddels hebben we gezamenlijk 5 gezonde, fantastische kinderen van 4, 3 en 1, die ons opwachten bij de finish! En als trotse mama's zeggen wij natuurlijk: deze is voor jullie toppers!

 

Jouw donatie maakt het verschil; met jouw bijdrage geef je ouders een warme plek, dicht bij het ziekenhuisbed van hun kind. Iedere euro telt en vertegenwoordigt kostbare meters!

 

Veel dank!

Marit & Roos

150 donaties