%

Rafael

€  / €1.011

Robin Da Silva Teixeira - van Uden

Voor Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Lieve familie, vrienden, collega's en andere belangstellenden,

Een jaar geleden werden wij ouders van een ontzettend lief, mooi en vrolijk jongetje, Rafael.
Toen Rafael drie weken oud was kreeg hij in onze armen een epileptische aanval. In het ziekenhuis bleek dit, samen met een hersenbloeding, het gevolg te zijn van een herseninfarct.
Rafael is met spoed overgebracht naar de afdeling IC neonatologie in het Sophia kinderziekenhuis. Wij kwamen in één klap van een grote roze wolk, in een nachtmerrie terecht.
De angst en het verdriet wat we toen voelden is niet te beschrijven. Het enige wat we voor Rafael konden doen was er voor hem zijn. Door het Ronald mc Donald huis was dit mogelijk. Het huis bood ons een slaapplek dichtbij ons zoontje, waardoor we dag en nacht snel bij Rafael waren. Maar het huis is zoveel meer dan alleen een slaapplek. Het huis bood ons een plek om even tot ons zelf te komen, om te kunnen huilen, om familie te ontvangen, lotgenoten te ontmoeten en om vervolgens weer zo snel mogelijk naar onze zoon te kunnen.
Na 10 dagen in het Sophia kinderziekenhuis te hebben gelegen is Rafael overgeplaatst naar een ziekenhuis dichtbij huis en een week later mocht hij naar huis. Het gaat nu naar omstandigheden goed met Rafael.

Wij hebben ontzettend veel gehad aan de kamer in het Ronald mc donald huis en gunnen dit ook andere ouders die een ziek kind hebben. Daarom willen we graag iets terug doen, maar daar hebben wij u bij nodig. Vindt u ook dat een gezin dicht bij elkaar hoort te zijn in tijden van ziekte, doneer dan via de actiesite of in het doneerhuisje. We hopen samen met u het symbolische bedrag van 1011 euro op te halen. Wij kregen namelijk op 10-11 voor het eerst te maken met het Ronald McDonald huis. 

Onze dank is groot en daarom ligt er bij de doneerhuisjes een bedankje voor u klaar. 

Het Ronald mc Donald kinderfonds geeft ouders van een ziek kind in een ziekenhuis een tijdelijke woonplek waardoor de ouders dicht bij het kind kunnen zijn wanneer ze elkaar het hardst nodig hebben. De organisatie krijgt geen subsidie, maar functioneert dankzij donaties en sponsoren. 

De doneerhuisjes voor onze actie zijn te vinden bij Vitalityworld, Nails by Alice, Bond Health en Blinq tandartsen Etten-Leur 

Veel liefs,
Marco, Robin en Rafael
123 donaties