%

Donatie Ronald McDonald huis

€  / €1.500

Thijs van Ooijen

Voor Ronald McDonald Kinderfonds

Op zaterdag 18 maart doe ik mee aan de Stevens Stadscross (7 km)  in Nijmegen om 21.00 uur. Hierbij hoop ik zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald huis.  

De stadscross brengt je op plekken in Nijmegen waar je nog nooit bent geweest. Je komt ogen tekort, want je rent door de prachtig verlichte Stevenskerk, door de onderaardse gangen van de Bastei en over de vele trappen van de Nijmeegse binnenstad. De start is in het Kronenburgerpark onderaan de Roomsche voet. Aan de finish voel je je benen, want de klimmetjes zijn haast ontelbaar. Een mooie uitdaging dus!

Het lijkt mij leuk om met zoveel mogelijk vrienden, familie en collega's mee te doen.
Wil je ook meedoen? Neem dan contact met mij op.

Waarom ik geld wil inzamelen voor het Ronald McDonald kinderfonds?
Op de foto zie je mij met mijn vrouw Lisa, dochter Veerle en zoon Stan.
Stan is geboren op 15 augustus van dit jaar, maar helaas is hij 8 weken na de geboorte overleden aan een zeer zeldzame hartafwijking.

Bij de 20 weken echo kregen we te horen dat Stan een darmafsluiting heeft. Dit betekent dat hij meteen na de geboorte geopereerd moet worden en zo’n 4 weken in het ziekenhuis zou moeten blijven voor herstel. Na de geboorte zaten we dezelfde middag samen met de chirurgen om de operatie door te spreken. De dag erna vond een succesvolle operatie plaats en het herstel kon beginnen. In de weken erna stapelde de problemen zich op met als ergste diagnose een zeer zeldzame hartafwijking. Stan moet met spoed naar Rotterdam voor een open hart operatie in verband met een vernauwing aan de longaderen, iets waarvoor hij op dat moment te zwak, te klein en te licht voor is (een erg risicovolle operatie). Stan bleek erg sterk te zijn en overleefde deze zware ingreep. Stan knapte op, maar na 3 weken bleken de vernauwingen terug zijn en deze keer konden de artsen niks meer voor hem doen. Op 10 oktober 2022 overleed Stan in onze armen, hij heeft slechts 8 weken bij ons mogen zijn.

8 weken lang was het een rollercoaster qua onzekerheden over Stan, maar ook het geregel eromheen.
We wilden Stan niet alleen laten in het ziekenhuis en we wilde er ook zijn voor Veerle, dat bleek gedurende deze periode een lastige opgave. Gelukkig bestaat het Ronald McDonald huis waarbij je een soort thuis ver van huis hebt en dicht bij het ziekenhuis gelokaliseerd is.

276 donaties