%
Ziek meisje

Over het Kinderfonds

Families dicht bij elkaar

Het Ronald McDonald Kinderfonds brengt zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar. Zieke kinderen voelen zich beter met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind.  

Dat kan alleen met jouw hulp. Jouw acties geven ouders, broertjes en zusjes een plek in elf Ronald McDonald Huizen. Daar zijn zij op loopafstand van het ziekenhuis. In twaalf Huiskamers, midden in ziekenhuizen, kunnen families in huiselijke sfeer even ontspannen. En in drie vakantiehuizen vinden gezinnen met een zorgintensief kind nieuwe energie. 

Het Kinderfonds is een onafhankelijke, niet-gesubsidieerde stichting. Een sterk netwerk van vrijwilligers, donateurs en actievoerders brengt families dicht bij hun zieke kind. Het hele jaar door. Dag en nacht.  

 

nachten per jaar open

 

onmisbare vrijwilligers

 

gezinnen in 2022

Dicht bij elkaar zijn helpt écht

Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen overheidssubsidie, en functioneert dankzij de bevlogen inzet van onmisbare vrijwilligers, betrokken donateurs, sponsors en partners. Samen met mensen zoals jij.

Kom ook in actie!

Samen het verschil maken